Referensprojekt – Drömtrappor

Drömtrappor

Kundens behov

Eftersom deras befintliga anläggning till viss del har kommit till åren och inte kunde kommunicera med deras nya AXXOs OEE-system behövde de en lösning på detta problem.


Man ville kunna mäta ytan på produkterna som passerar ut ur putsen och in i måleriet samt kunna vidarebefordra den informationen genom att skicka en puls per kvadratmeter material till AXXOs OEE-system.Av denna information kan de mäta effektiviteten och produktionen. Genom detta kan de indirekt i det långa loppet spara såväl tid som pengar.Vår lösning

Efter att ha satt oss in i Drömtrappors utmaning arbetade vi fram en plan.Produkter

Två punkter som var av största vikt när vi skulle välja produkter var att de skulle hålla hög kvalité med lång livslängd men samtidigt rätt prisnivå.

Efter en noggrann urvalsprocess valde vi att bland annat använda oss av Beckhoffs styrsystem. Ett modernt, snabbt och framtidssäkert val med ett attraktivt pris.


Utförande

I programmet som vi har tagit fram från grunden enligt senaste programmeringskonventionerna från Beckhoff görs beräkningar i en hastighet på 1.000 gånger i sekunden. Med en hög noggrannhet levereras sedan resultatet genom en puls per uppmätt kvadratmeter till AXXOs OEE-system.


För att avläsa mätdata används både EtherCat samt IO-link.Sambete leder till lägre kostnad
Elektriker som fanns på plats byggde skåpet, vilket kunde hålla nere kostnaderna. Vi samarbetar mer än gärna med lokala elektriker för att se till att kundernas kostnader ska bli så låga som möjligt.”Jag är mycket nöjd med lösningen.

Lars-Ove


Filmtrailer om projektet